ILIJA MILINOVIĆ, NOVI NAČELNIK SREMSKOG UPRAVNOG OKRUGA


Diplomirani pravnik Ilija Milinović iz Sremske Mitrovice, imenovan je rešenjem Vlade Srbije za novog načelnika Sremskog upravnog okruga.

U ponedeljak, 21. oktobra, prvog radnog dana na ovoj dužnosti, Milinović je održao konferenciju za novinare sa koje je uputio prvu zvaničnu izjavu javnosti, a u njoj ističe da ovu funkciju smatra „čašću koje se prihvatio sa uverenjem da zahtevima vremena mora odgovoriti što je bolje moguće“.

BIOGRAFIJA

Ilija Milinović je rođen 1959. godine, radio je u SUP-u Sremska Mitrovica, gde je bio inspektor privrednog kriminaliteta i načelnik Odseka privrednog kriminaliteta Srema.

Od 1992. godine bio je sekretar Opštine Sremska Mitrovica, potom šef Odseka u Sremskom okrugu, predsenik Opštine Sremska Mitrovica jedan mandat, a radio je u Zdravstvenom centru kao rukovodilac stručnih službi. Milinović je potom radio u obrazovanju na mestu prosvetnog radnika, bio je u tri mandata vršilac dužnosti Mitrovačke gimnazije, a nakon prošlogodišnjih izbora imenovan je za pomoćnika predsednika Skupštine Grada Sremska Mitrovica. Kako je poručio na ovu funkciju daće ostavku jer ne samo što nije po zakonu, već lično nije za nagomilavanje funkcije.