ИЛИЈА МИЛИНОВИЋ, НОВИ НАЧЕЛНИК СРЕМСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА


Дипломирани правник Илија Милиновић из Сремске Митровице, именован је решењем Владе Србије за новог начелника Сремског управног округа.

У понедељак, 21. октобра, првог радног дана на овој дужности, Милиновић је одржао конференцију за новинаре са које је упутио прву званичну изјаву јавности, а у њој истиче да ову функцију сматра „чашћу које се прихватио са уверењем да захтевима времена мора одговорити што је боље могуће“.

БИОГРАФИЈА

Илија Милиновић је рођен 1959. године, радио је у СУП-у Сремска Митровица, где је био инспектор привредног криминалитета и начелник Одсека привредног криминалитета Срема.

Од 1992. године био је секретар Општине Сремска Митровица, потом шеф Одсека у Сремском округу, предсеник Општине Сремска Митровица један мандат, а радио је у Здравственом центру као руководилац стручних служби. Милиновић је потом радио у образовању на месту просветног радника, био је у три мандата вршилац дужности Митровачке гимназије, а након прошлогодишњих избора именован је за помоћника председника Скупштине Града Сремска Митровица. Како је поручио на ову функцију даће оставку јер не само што није по закону, већ лично није за нагомилавање функције.