Помоћ васпитно – образовним институцијама на КиМ


16.01.2014. године одржан је састанак представника Канцеларије за КиМ на челу са министром Александром Вулином, министром Министарства правде и државне управе Николом Селековићем и начелника Управних округа у РС у циљу обезбеђења помоћи васпитно – образовним институцијама на КиМ.

 

zastava

 

На седници Савета Сремског управног округа од 21.01.2014. године, начелник округа и челници локалних самоуправа Срема, усагласили су се да ће у најкраћем периоду бити сагледане могућности у пружању помоћи Ким. Улагањем у образовне институције омогућили би оживљавање и унапређење научног, културног и економског живота на простору КиМ, што је један од предуслова одрживог повратка и опстанка породица са децом. Истовремено, обезбедиле би се квалитетније услуге, садржаји и права из области образовања чиме би деца и омладина са територије АП Косово и Метохије добили прилику да искажу своје креативне, научне, професионалне и људске потенцијале.

Очекује се да свака локална самоуправа , у оквиру акције „Обезбеђивање услова за рад васпитно- образовних институција на територији АП КиМ„, у складу са својим могућностима, за неку од школа или предшколску установу обезбеди:

– обнову инсталације, столарије,тоалета, кречење, грејање , школску опрему или друге потребе за одређену школу,

– новчану помоћ у виду неколико стипендија најуспешнијим студентима високошколских установа на КиМ , а које би се делиле конкурсом,

– један оброк-ужину за децу неке од школа.