Savetovanje o sportu


U organizaciji načelnika Sremskog upravnog okruga 20.02.2014. godine održano je savetovanje sa temama: -Potrebe i interesi građana u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave Srema;
-Nadležnosti lokalne samouprave i zakonitost rada teritorijalnih sportskih saveza;
-Organizovanost i funkcionisanje multi sportova Srema.
Savetovanju su prisustvovali: Aleksandar Šoštar – predsednik Sportskog saveza Srbije, Vladimir Batez – generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Milorad Perišić – predsednik Saveza sporta za sve APV, Mladen Stojšin – generalni sekretar Sportskog saveza APV, Mihajlo Miletić – pomoćnik direktora Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu, Lazar Pilipović – Predsednik aktiva sekretara teritorijalnih sportskih saveza APV, Dane Korica – proslavljeni sportista, čelnici gradskih i opštinskih uprava i saveza u oblasti sporta, udruženja profesora fizičke kulture i predstavnici sportskih klubova sa teritorije Srema.
– Poznavanjem Zakona o sportu i pravilnom primenom, omogućiće se dosledna primena funkcionisanja sistema u sportu, istakao je predsednik SS Srbije Aleksandar Šoštar.
Ilija Milinović, načelnik Sremskog upravnog okruga je ukazao da ovakvi susreti omogućavaju bolju infomisanost u oblasti sporta. Organizacija i funkcionisanje sporta u Sremu postiže se i uzajamnom saradnjom, razmenom iskustva i efikasnošću sportskih saveza na ovim prostorima. Posebno je bitan dalji razvoj školskog sporta.
Slobodan Radonić, ugledni sportski radnik iz Sportskog saveza Srbije, veoma praktično je govorio o mogućim primerima sa kojima se sportisti, sportski radnici i predstavnici lokalnih samouprava sreću u svom radu.

 

savetovanjesport