Monthly Archives: април 2014


СУСРЕТ ПРИПАДНИКА 453-ЋЕ БРИГАДЕ

Седми сусрет припадника 453-ће бригаде, одржан је 26. априла 2014. године у Касарни „Бошко Палковљевић – Пинки“ у Сремској Митровици. Том приликом обновљена су сећања на активности и догађаје које је ова бригада имала, посебно у условима рата.


СВЕЧАНОСТ У ТАКОВУ

Дана 23. априла 2014. године у Горњем Милановцу, свечано је обележен Дан општина и 199-та годишњица Другог српског устанка у Такову. Овој свечаности су присуствовали и представници СУБНОР-а, резервних војних старешина из Сремске Митровице и начелник Сремског управног округа.


УСКРС

Уз велико учешће грађана у верским објектима обележен је хришћански празник Ускрс. Уз присуство верника, представника града, државних и других органа и начелника Сремског управног округа, службу је вршио и Владика Василије епископ Сремски са свештенством у старој православној цркви „Свети Димитрије“у Сремској Митровици.  

crkvasmmala

kolegijum (1)

КОЛЕГИЈУМ

На редовном састанку начелника и руководилаца окружних подручних јединица Сремског управног округа одржаног 16. априла 2014. године, између осталог указано је на следеће: На терену је присутна појава значајног броја не регистрованих угоститељских објеката, сплавова, плутајућих објеката, као и пекарских објеката. Упућује се апел о неопходној едукацији пољопривредника о употреби пестицида. Планирају се контроле ГМО […]


ПОСЕТА ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ШКОЛИ

У Средњој пољопривредној школи „Стеван Петровић – Бриле“ у Руми 09. априла 2014. године уприличена је посета представника Министарства просвете – Школске управе за Јужно – бачки и Сремски управни округ, начелника Сремског управног округа и представнике општине Рума. Том приликом је извршен обилазак и упознавање са капацитетима и образовним профилима за које школа испуњава […]