OTVARANjE 2. SREM FILM FESTA


22.10.2014. godine u Hotelu „Termal“ u Vrdniku, otvoren je 2. Srem film fest. Festival je međunarodnog karaktera i član je INTERNACINAL TOURFILMFESTIVALS COMMITTE (Međunarodni festival turističkog filma).

Manifestaciju prati European club for-the tourism (Evropski klub za turizam) i European federation tourist press (Evropska federacija turističke štampe).

Selektovano je preko 60 filmova iz 35 zamalja sa 5 kontinenata. Projekcije će se odvijati u Sremskoj Mitrovici, Rumi, Inđiji, Irigu i Vukovaru uz podršku Ministarstva za poljoprivredu i životnu sredinu, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiku, Sremskog upravnog okruga, NP“Fruška gora“, SRP „Zasavica“, Opština Irig, Inđija i Grada Sremska Mitrovica.

Brojnim zvanicama i posetiocima obratio se i načelnik Sremskog upravnog okruga, uz podršku i poziv sremskim opštinama da na ovaj način daju doprinos boljoj turističkoj, privrednoj i kulturnoj ponudi svog područja.

 

sremfilmfest