NAJUSPENIJE ŠKOLE SREMA U ŠKOLSKOM SPORTU


29U Rumi 29.01.2015. u holu Kulturnog centra, izvršena je dodela priznanja najuspešnijim škola Srema u školskom sportu za 2013/2014.godinu. Organizator ove svečanosti bio je Savez za školski sport Srema. Među brojnim zvanicama svečanosti su prisustvovali predstavnik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, predstavnici škola Sremskog upravnog okruga, lokalnih samouprava, uspešni sportisti i sportski radnici Srbije i Srema. Kao najuspešnija osnovna škola Srema u školskom sportu proglašena je Škola „Veljko Dugošević“ iz Rume. Za najuspešniju srednju školu proglašena je Ekonomska škola „9 maj“ iz Sremske Mitrovice.

Obraćajući se prisutnima načelnik Sremskog upravnog okruga Ilija Milinović je rekao: „Sport je uvek bio saveznik dobrog zdravlja. Zato su današnja priznanja doprinos kao deo društvene odgovornosti u razvoju mladih i u unapređenju zdravlja.

Biti među najuspešnijim školama Srema u školskom sportu je svojevrsna promocija i afirmacija sporta ovog područja. Vi reflektujete snagom primera, kao putokaz ohrabrenja za nove izazove i ciljeve koji čekaju da budu ostvareni“.

 

DSC00586-1