НАЈУСПЕНИЈЕ ШКОЛЕ СРЕМА У ШКОЛСКОМ СПОРТУ


29У Руми 29.01.2015. у холу Културног центра, извршена је додела признања најуспешнијим школа Срема у школском спорту за 2013/2014.годину. Организатор ове свечаности био је Савез за школски спорт Срема. Међу бројним званицама свечаности су присуствовали представник Спортског савеза Србије Александар Шоштар, представници школа Сремског управног округа, локалних самоуправа, успешни спортисти и спортски радници Србије и Срема. Као најуспешнија основна школа Срема у школском спорту проглашена је Школа „Вељко Дугошевић“ из Руме. За најуспешнију средњу школу проглашена је Економска школа „9 мај“ из Сремске Митровице.

Обраћајући се присутнима начелник Сремског управног округа Илија Милиновић је рекао: „Спорт је увек био савезник доброг здравља. Зато су данашња признања допринос као део друштвене одговорности у развоју младих и у унапређењу здравља.

Бити међу најуспешнијим школама Срема у школском спорту је својеврсна промоција и афирмација спорта овог подручја. Ви рефлектујете снагом примера, као путоказ охрабрења за нове изазове и циљеве који чекају да буду остварени“.

 

DSC00586-1