SASTANAK U MINISTARSTVU RUDARSTVA I ENERGETIKE


U Ministarstvu rudarstva i energetike 06.02.2015. godine održan je sastanak šefa kabineta Dušana Mrakića, načelnika Sremskog upravnog okruga Ilije Milinovića i predstavnika Udruženja za gas Srbije Jove Jurića i Milana Gavrana.

Udruženje za gas Srbije je stručno udruženje subjekata gasne privrede, naučnih institucija i pojedinaca koji se bave gasnom strukom.

U cilju unapređenja rada i obaveza Udruženja, kroz čvršće povezivanje sa svim relevantnim činiocima iz oblasti gasne tehnike, učešćem u izradi zakona, pravilnika i drugih propisa i pravila u oblasti gasne struke, razvoja obrazovanja i usavršavanja stručnih radnika, upoznavanja sa novim saznanjima i razmenom iskustava iz oblasti gasne delatnosti, Udruženje nastoji da svojom delatnošću konkretnim predlozima utiče na sigurnost i bezbednost korišćenja gasa u njegovoj proizvodnji, u proizvodnji opreme,  tehničko-tehnološkim postupcima transporta i skladištenja gasa, njegove distribucije i primene ostvarujući najveću moguću zaštitu životne sredine.

Tom prilikom usaglašene su aktivnosti koje Udruženje nudi kao svoje stručne predloge i očekuju podršku državnih organa za unapređenje rada i redefinisanje Udruženja za gas Srbije.

 

18_02_2015_01