POSETA AMBASADORKE INDIJE SREMU


Dana 18. marta 2015. godine, sa početkom u 10,00 časova u sali IV Gradske uprave Grada Sremska Mitrovica Svetog Dimitrija br.13., održan je sastanak načelnikom Sremskog upravnog okruga i Nj.E. Ambasadorke Indije Narinder Chauhan sa saradnicima i  predstavnicima Privredne komore Srema, predstavnicima opština Sremskog okruga i privrednicima sa područja Sremskog okruga.

Prisutne je pozdravio i sastanak otvorio načelnik Okruga Ilija Milinović, pri čemu je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo zbog realizovane posete.

Zbog izuzetnih potencijala Srema, a takođe i ogromnog potencijala Republike Indije, organizovan je ovaj sastanak na kome su sve opštine Sremskog okruga prezentovale svoje mogućnosti.

Nakon prezentacija opština, prisutni privrednici upoznali su Nj.E. i saradnike sa poslovanjem svojih firmi.

Nj.E. Mrs. Narinder Chauhan obratila se prisutnima, uz napomenu da izražava svoje veliko zadovoljstvo zbog upriličenog susreta, kao i da je vrlo mudro što je prezentacija obuhvatila ceo Srem.  U opštini Inđija je najveća investicija Indije u jugoistočnoj Evropi. Mogućnosti za dalju saradnju sa opštinama Sremskog okruga su veoma velike. Republika Indija želi saradnju u više oblasti i to u oblasti poljoprivrede, u oblasti  biomedicine, farmaceutike i naravno u oblasti kulture.

Ilija Milinović, načelnik Okruga nakon obraćanja Nj.E. Mrs. Narinder Chauhan, zahvalio se svim prisutnima i izrazio nadu da će zahvaljujući velikoj pozitivnoj energiji biti uspostavljena još bolja saradnja sa Republikom Indijom.

POSETA AMBASADORKE INDIJE SREMU