ПОСЕТА АМБАСАДОРКЕ ИНДИЈЕ СРЕМУ


Дана 18. марта 2015. године, са почетком у 10,00 часова у сали IV Градске управе Града Сремска Митровица Светог Димитрија бр.13., одржан је састанак начелником Сремског управног округа и Њ.Е. Амбасадорке Индије Narinder Chauhan са сарадницима и  представницима Привредне коморе Срема, представницима општина Сремског округа и привредницима са подручја Сремског округа.

Присутне је поздравио и састанак отворио начелник Округа Илија Милиновић, при чему је изразио захвалност и задовољство због реализоване посете.

Због изузетних потенцијала Срема, а такође и огромног потенцијала Републике Индије, организован је овај састанак на коме су све општине Сремског округа презентовале своје могућности.

Након презентација општина, присутни привредници упознали су Њ.Е. и сараднике са пословањем својих фирми.

Њ.Е. Mrs. Narinder Chauhan обратила се присутнима, уз напомену да изражава своје велико задовољство због уприличеног сусрета, као и да је врло мудро што је презентација обухватила цео Срем.  У општини Инђија је највећа инвестиција Индије у југоисточној Европи. Могућности за даљу сарадњу са општинама Сремског округа су веома велике. Република Индија жели сарадњу у више области и то у области пољопривреде, у области  биомедицине, фармацеутике и наравно у области културе.

Илија Милиновић, начелник Округа након обраћања Њ.Е. Mrs. Narinder Chauhan, захвалио се свим присутнима и изразио наду да ће захваљујући великој позитивној енергији бити успостављена још боља сарадња са Републиком Индијом.

POSETA AMBASADORKE INDIJE SREMU