АКТИВНОСТИ ЗА УРЕЂЕЊЕ ДРЖАВНОГ ПУТА ИБ 21


Дана 24.07.2015. године у Косијерићу одржан је заједнички састанак Привредних комора Сремске Митровице, Ваљева и Ужица градова, општина, округа, представника надлежних институција из Републике Србије и Републике Српске.

На састанку је подржан План Владе Републике Србије да се уради тунел кроз Фрушку Гору. Такође упућен је предлог за реконструкцију пута на деоници Ваљево – Косијерић као најкритичнија деоница на државном путу ИБ реда бр. 21. Тиме је предложено да се преко надлежних институционалних органа пројекта Одбора за управљање пројектом, Радне групе и Савета корисника Програма ове допуне уђе у “Програм развоја Подриња” и у израду Акционог плана за имплементацију пројекта.

Повећањем профила и ширине пута, израдом тунела мостова и других потреба усклађених са савременим саобраћајним стандардима, унапредио би се и осавременио путни правац који ће повезивати Нови Сад, Руму, Шабац и Ваљево са Коридором XI код Пожеге.

С обзиром на значај овог путног правца према Северу и Југу и Републици Српској прихваћена је иницијатива ради одржавања састанка у представништву Републике Српске у Београду.

Допринос у наставку активности на реализацији овог пројекта дали су и Председник Привредне коморе Срема и начелник Сремског управног округа.

AKTIVNOSTI ZA UREĐENjE DRŽAVNOG PUTA  IB 21