IZVOD IZ ZAPISNIKA SA KOLEGIJUMA OD 07.08.2015. GODINE


U okviru redovnog kolegijuma Sremskog upravnog okruga, održanog 7. avgusta 2015. godine, načelnik Okruga Ilija Milinović se osvrnuo na primenu Zakona o inspekcijskim službama i na pitanje vodosnabdevanja zbog suše.

Između ostalog, načelnik republičke veterinarske inspekcije je iznela infomaciju da su od nedavno dobili metodologiju primene Zakona o inspekcijskom nadzoru, s tim što se od Uprave za veterinu očekuju i dodatna uputstva. U julu mesecu veterinarska inspekcija je izdala 216 sertifikata i izvršila 237 službenih kontrola i redovnih kontrola na liniji klanja. Izvoz mesa za Rusiju je nešto manji nego u ranijem periodu. U Kukujevcima su izgorele dve štale sa većim brojem stoke, što je prouzrokovalo i znatnu materijalnu štetu.

Turistička insekcija je od strane svog resornog ministarstva dobila model rešenja o privremenoj zabrani obavljanja delatnosti. S obzirom na široku problematiku i mali broj inspektora, ova inspekcija se suočava sa brojnim problemima u radu.

U određenom trenutku inspekcija rada Sremskog okruga je vršila kontrole na području drugih okruga. Proteklog meseca u “Šumariji” u Moroviću izvršen je uviđaj zbog povrede na radu sa smrtnim posledicama.

Vodna inspekcija vršila je redovne kontrole šljunkara – vađenje šljunka. Podnete su prijave zbog pomora riba u Savi kod Šimanovaca i na reci Bosut. Zbog nedozvoljenog zahvatanja vode iz Borkovačkog jezera, izrečena je zabrana. Izvršena je i kontrola bazena u Surduku.

U julu mesecu vršena je redovna proreda seče šuma, a zbog promene klime, sve češće se radi i sanitarna provera. Lov na grlice je ponovo dozvoljen.

Fitosanitarna inspekcija je bila angažovana na uništavanju ambrozije, GMO soje i kontrolu podsticaja.

Stalne i redovne kontrole, vršene su od strane svih inspekcijskih službi.

 

Sve zapisnike sa sastanaka možete videti ovde

Ovaj izvod iz zapisnika možete preuzeti ovde