БЛОКАДА ГРАНИЧНОГ ПРЕЛАЗА БАТРОВЦИ


Дана 24.09.2015. године, начелник Сремског управног округа Илија Милиновић, обишао је гранични прелаз Батровци на којем је због предузетих мера од стране Републике Хрватске заустављено око 700 теретних возила.

Због појаве шпекулација приликом продаје неких производа, ангажовано је Одељење тржишне инспекције Сремског управног округа, које је одмах интервенисало и предузело одговарајуће мере.

Начелник Округа је од Министарства трговине, туризма и телекомуникација тражио дежурство тржишне инспекције на граничном прелазу Батровци, које је од стране поменутог министарства одмах одобрено и установљено као целодневно дежурство.

Домови здравља у Сремској Митровици, Шиду и Руми обавештени су и обезбеђено је неопходно присуство медицинских екипа на поменутом граничном прелазу.

Помоћ у ланч пакетима (вода храна) до 24.09.2015. године на гранични прелаз Батровци, упућена је од стране Града Сремска Митровица и приватног предузетника из Јагодине.

Свим општинама Сремског округа, упућена је препорука да се у наредном периоду одазову позиву за пружање помоћи у виду ланч пакета.

У најави је да ће возачи теретних возила који су затечени у међуграничном простору, ступити у штрајк глађу незадовољни ситуацијом у којој су се нашли, због мера предузетих од стране Републике Хрватске.

blokada graničnog prelaza batrovci