BLOKADA GRANIČNOG PRELAZA BATROVCI


Dana 24.09.2015. godine, načelnik Sremskog upravnog okruga Ilija Milinović, obišao je granični prelaz Batrovci na kojem je zbog preduzetih mera od strane Republike Hrvatske zaustavljeno oko 700 teretnih vozila.

Zbog pojave špekulacija prilikom prodaje nekih proizvoda, angažovano je Odeljenje tržišne inspekcije Sremskog upravnog okruga, koje je odmah intervenisalo i preduzelo odgovarajuće mere.

Načelnik Okruga je od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija tražio dežurstvo tržišne inspekcije na graničnom prelazu Batrovci, koje je od strane pomenutog ministarstva odmah odobreno i ustanovljeno kao celodnevno dežurstvo.

Domovi zdravlja u Sremskoj Mitrovici, Šidu i Rumi obavešteni su i obezbeđeno je neophodno prisustvo medicinskih ekipa na pomenutom graničnom prelazu.

Pomoć u lanč paketima (voda hrana) do 24.09.2015. godine na granični prelaz Batrovci, upućena je od strane Grada Sremska Mitrovica i privatnog preduzetnika iz Jagodine.

Svim opštinama Sremskog okruga, upućena je preporuka da se u narednom periodu odazovu pozivu za pružanje pomoći u vidu lanč paketa.

U najavi je da će vozači teretnih vozila koji su zatečeni u međugraničnom prostoru, stupiti u štrajk glađu nezadovoljni situacijom u kojoj su se našli, zbog mera preduzetih od strane Republike Hrvatske.

blokada graničnog prelaza batrovci