SVEČANO URUČENjE NAGRADA NAJUSPEŠNIJIM ŠKOLAMA SREMA U ŠKOLSKOM SPORTU


26.01.2016.godine u Pećincima, održana je svečana dodela priznanja najuspešnijim osnovnim i srednjim školama u Sremu za sportsku 2014/2015 godinu.  Organizatori ove svečanosti su Savez za školski sport Srema i Sportski savez „Razvoj sporta“ opštine Pećinci.

U konkurenciji dečaka najuspešnija je OŠ „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice, druga je OŠ „Petar Kočić“ iz Inđije, a treće mesto pripalo je OŠ „Dušan Jerković“ iz Inđije.

U konkurenciji devojčica najuspešnija škola u Sremu je OŠ „Veljko Dugošević“ iz Rume, druga je OŠ „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovica, a treće mesto zauzima OŠ „Boško Palkovljević – Pinki“ iz Sremske Mitrovice.

 

Kada su u pitanju srednje škole, u konkurenciji omladinki najbolje sportske rezultete postigle su učenice Gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, drugo mesto pripalo je Ekonomskoj školi „9 maj“ iz Sremske Mitrovice, a treće mesto su podelile Gimnazija „Stevan Puzić“ iz Rume i SSŠ „Branko Radičević“ iz Rume.

U konkurenciji omladinaca, najuspešniji su učenici Ekonomske škole „9 maj“ iz Sremske Mitrovice, druga je Gimnazija „Branko Radičević“ Stara Pazova, a treće mesto podelile su TŠ „Mihajlo Pupin“ iz Inđije i Tehnička škola iz Stare Pazove.

Najuspešnija osnovna škola u Sremu je OŠ „Jovan Popović iz Sremske Mitrovice, a najuspešnija srednja škola je Ekonomska škola „9 maj“ iz Sremske Mitrovice.

Nagradu za fer plej dobio je Jovan Jockov, učenik OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Rume.

U školskoj 2014/2016 godini sa izlaskom učenika na školska sportska takmičenja od 43%, Sremski okrug je najbolji i najuspešniji u Srbiji. Daleko iza nas zaostaju velike sredine kao što su Beograd, Novi Sad, Sombor…. To nam je podstrek da u narednom periodu budemo još bolji. Razlog zašto je to sve tako, leži u tome što mi u svakoj opštini u Sremu imamo profesionalce kojima je zadatak i obaveza školski sport i svako se u svojoj sredini trudi i radi na omasovljenju školskog sporta i organizaciji takmičenja na svim nivoima. I kao što vidite, uspeli smo da motivišemo najveći broj dece u Srbiji, gledano po okruzima, kaže Miroslav Dragojlović, generalni sekretar Saveza za školski sport Srema.

Upućujući čestitke najuspešnijim školama Srema u sportu, načelnik Sremskog upravnog okruga Ilija Milinović se prisutnim obratio: „Sport je uvek bio saveznik dobrog zdravlja. Zato su današnja priznanja doprinos društvene odgovornosti u razvoju mladih i u unapređenju zdravlja. Biti među najuspešnijim školama Srema u školskom sportu je samo po sebi veliki uspeh. To je svojevrsna promocija i afirmacija sporta. Vi reflektujete, snagom primera, kao putokaz, ohrabenje za nove izazove i ciljeve koji čekaju da ih ostvarite. Iz vaših rezultata svi mogu da vide i uporede šta su postigli, a šta propustili“.

SVEČANO URUČENjE NAGRADA NAJUSPEŠNIJIM ŠKOLAMA SREMA U ŠKOLSKOM SPORTU