СВЕЧАНО УРУЧЕЊЕ НАГРАДА НАЈУСПЕШНИЈИМ ШКОЛАМА СРЕМА У ШКОЛСКОМ СПОРТУ


26.01.2016.године у Пећинцима, одржана је свечана додела признања најуспешнијим основним и средњим школама у Срему за спортску 2014/2015 годину.  Организатори ове свечаности су Савез за школски спорт Срема и Спортски савез „Развој спорта“ општине Пећинци.

У конкуренцији дечака најуспешнија је ОШ „Јован Поповић“ из Сремске Митровице, друга је ОШ „Петар Кочић“ из Инђије, а треће место припало је ОШ „Душан Јерковић“ из Инђије.

У конкуренцији девојчица најуспешнија школа у Срему је ОШ „Вељко Дугошевић“ из Руме, друга је ОШ „Јован Поповић“ из Сремске Митровица, а треће место заузима ОШ „Бошко Палковљевић – Пинки“ из Сремске Митровице.

 

Када су у питању средње школе, у конкуренцији омладинки најбоље спортске резултете постигле су ученице Гимназије „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове, друго место припало је Економској школи „9 мај“ из Сремске Митровице, а треће место су поделиле Гимназија „Стеван Пузић“ из Руме и ССШ „Бранко Радичевић“ из Руме.

У конкуренцији омладинаца, најуспешнији су ученици Економске школе „9 мај“ из Сремске Митровице, друга је Гимназија „Бранко Радичевић“ Стара Пазова, а треће место поделиле су ТШ „Михајло Пупин“ из Инђије и Техничка школа из Старе Пазове.

Најуспешнија основна школа у Срему је ОШ „Јован Поповић из Сремске Митровице, а најуспешнија средња школа је Економска школа „9 мај“ из Сремске Митровице.

Награду за фер плеј добио је Јован Јоцков, ученик ОШ „Иво Лола Рибар“ из Руме.

У школској 2014/2016 години са изласком ученика на школска спортска такмичења од 43%, Сремски округ је најбољи и најуспешнији у Србији. Далеко иза нас заостају велике средине као што су Београд, Нови Сад, Сомбор…. То нам је подстрек да у наредном периоду будемо још бољи. Разлог зашто је то све тако, лежи у томе што ми у свакој општини у Срему имамо професионалце којима је задатак и обавеза школски спорт и свако се у својој средини труди и ради на омасовљењу школског спорта и организацији такмичења на свим нивоима. И као што видите, успели смо да мотивишемо највећи број деце у Србији, гледано по окрузима, каже Мирослав Драгојловић, генерални секретар Савеза за школски спорт Срема.

Упућујући честитке најуспешнијим школама Срема у спорту, начелник Сремског управног округа Илија Милиновић се присутним обратио: „Спорт је увек био савезник доброг здравља. Зато су данашња признања допринос друштвене одговорности у развоју младих и у унапређењу здравља. Бити међу најуспешнијим школама Срема у школском спорту је само по себи велики успех. То је својеврсна промоција и афирмација спорта. Ви рефлектујете, снагом примера, као путоказ, охрабење за нове изазове и циљеве који чекају да их остварите. Из ваших резултата сви могу да виде и упореде шта су постигли, а шта пропустили“.

СВЕЧАНО УРУЧЕЊЕ НАГРАДА НАЈУСПЕШНИЈИМ ШКОЛАМА СРЕМА У ШКОЛСКОМ СПОРТУ