ИЗВОД ИЗ ЗАПИСНИКА СА КОЛЕГИЈУМА ОДРЖАНОГ 07.07.2016. ГОДИНЕ


На седници колегијума присутни начелници инспекцијских служби констатовали су да је Закон о инспекцијском наздору у пуној примени.

Активности ветеринарске инспекције током јуна месеца у највећој мери усмерене су на појаву нодуларног дерматитиса, којег на подручју Сремског округа нема. У поступку је формирање локалног кризног центра. Ветеринарска инспекција извршила је свеобухватну контролу произвођача сладоледа којом приликом је констатовано да је у готово 80% прегледаних објеката спорна хигијена.

На територији Сремског округа од стране фитосанитарне инспекције почела је контрола ГМО соје.

Инспекција рада протеклог месеца контролисала је хотеле, хостеле и друге објекте, а рађени су и ванредни надзори градилишта.

Покрајинска санитарна инспекција вршила је појачан надзор угоститељских објеката уз магистрални пут, као и појачан надзор објеката за спорт и рекреацију.Акценат при контроли објеката за спорт и рекреацију био је на базенима тј. на примени дезинфекционих средстава. Уочена је и најезда крпеља и комараца, а на територији округа вршено је прскање комараца са воде, земље и из ваздуха.

Републички инспектор за безбедност пловидбе указао је на чињеницу да је с почетком летње сезоне повећан  и број пловила на води, повећан број јавних пловила за превоз путника, а самим тим и већа ангажованост ове инспекције. Контролишу се такође и скелски прелази. Да би се обезбедила знатно већа присутност ове инспекције на реци, неопходан је већи број инспектора и боља опремљеност службе.